Aktivni odmor

Mogućnost izleta motornim brodom Viganj na okolne otoke.

MB ViganjMinibusom se može poći do nekog dijela planine,a onda se kratko pješači do Svetog Jure. Možete također ići na izlet koji uključuje petosatno pješačenje kroz gustu borovu šumu i obronke kojima skakuću divokoze i ovce. Planina Biokovo, koja se uzdiže iznad Tučepi, šetačima pruža beskrajne mogućnosti. Najviši vrh Biokova je Sveti Jure (1762m). Ponesite dovoljno vode. Još jedno popularno mjesto je Botanički vrt , pored Makarske, blizu sela Kotišina do kojeg se može doći označenim stazama iz Makra.

Nalazi se 17 nautičkih milja od Tučepi. Grad Hvar, koji je najveće naselje na otoku, bogat je romaničkim i renesansnim građevinama i pun mediteranskog ugođaja. nazivaju ga hrvatskom Madeirom. Gradić Jelsa, drugi po veličini na otoku, poznat je po proizvodnji vina. Mogućnost cjelodnevnog izleta.

Nalazi se točno 12 nautičkih milja nasuprot Tučepi. Brač, otok kamena, sunca i mora. čim stupite na njegovo tlo, njegove ljepote, čisto more, duge plaže, borovi i sva mjesta za smirenje i zabavu će biti vaša. Mala mjesta: Supetar, Bol, Milna, Postira…..Cjelodnevni izleti

Romanički, gotički, renesansni i barokni grad – sve u jednom. Ovaj grad je bez sumnje jedan od najljepših na svijetu. Smješten je na samom jugu Dalmacije. Cjelodnevni izleti brodom ili autobusom.

Vodeni sportovi – – – – – Svega 50 metara od Vile Nela možete iznajmiti različite vrste plovila (jet-ski, motorni brod, kajak, pedaline i sl.) ili u društvu lokalnih mladića uživati u skijanju na vodi, parasailingu, banana-boatu i sl. Fitness – – – – – Odmah do Vile Nela nalazi se hotel ‘Alga’ koji i ostalim gostima u Tučepima nudi mogućnost korištenja fitness centara, saune, solarija, te raznih vrsta masaža.

Sportski centar- – – – – Svega 200 metara od Vile Nela, uz samu plažu, nalazi se prekrasni sportski centar ‘Slatina’. Na sportskom centru nalaze se tereni za nogomet, košarku, odbojku, rukomet, tenis, stolni tenis, boćanje, te dječje igralište.

Večernji i noćni izlasci – – – – – Noćni život u Tučepima vrlo je raznovrstan. Niz barova i restorana smješten duž plaže, te hotelske terase idealni su za opuštanje nakon “napornog” kupanja i sunčanja na plaži.
Neki æe možda i dalje uživati po plažama na kojim je dopušteno noćno kupanje. Drugi će poći u romantične duge šetnje uz more i mjesečinu, te vjerojatno pronaći kutak gdje će s voljenom osobom dočekati zoru.

Pješačke ture – – – – – Tučepi su savršeno mjesto za šetnje. Osim duge obale i plaže, te lučice u centru mjesta, možete uživati i u jutarnjim ili popodnevnim izletima u tučepska stara sela podno planine Biokovo. Nakon šetnje kamenim stazama koje vode kroz guste šume maslina i borova, možete se okrijepiti u seoskim konobama i restoranima, te uživati u tradicionalnim dalmatinskim specijalitetima.